JonssonHaagModinPUFF
Foto: Karl Nilsson/TT

VM-guld i sprint till Modin

Zebastian Modin, 24, vann under måndagen guld under de pågående mästerskapen i Kanada. Svensken var snabbast på sprinten ihop med Emil Jönsson Haag och försvarade sin VM-titel från 2017.
– Det känns jättebra, särskilt eftersom gårdagen var hemsk, så jag är så glad att kunna slå tillbaka, säger Modin till Sveriges Paralympiska Kommittés
officiella hemsida.

För precis som Modin säger, var det en tung start på VM-äventyret för den svenska stjärnan. Han hade det tungt under det inledande 10 kilometers-loppet, var en bit ifrån medaljerna (slutade femma) och detta med en förkylning som störde honom.

Men revanschen kom dagen därpå – och det rejält.

Detta är Zebastian Modins första mästerskap som han kör tillsammans med sin nya guide, den tidigare svenska skidstjärnan och olympiern, Emil Jönsson Haag. Tillsammans kunde de först vinna kvalet, för att sedan enkelt ta sig förbi semifinalen.

I finalen väntade vitryssen Yury Holub, men Modin gick inte att hota. Han vann guldet ohotat före vitryssen och försvarade sitt guld i sprint från 2017.

– Det känns jättebra, särskilt eftersom gårdagen var hemsk, så jag är så glad att kunna slå tillbaka. Jag har varit sjuk väldigt länge, kroppen har varit till och från och jag ville verkligen lämna den här tävlingen med en medalj, säger han efter guldloppet till Sveriges Olympiska Kommittés officiella hemsida.

Zebastian Modin har tidigare i en längre intervju berättat om sina tankar kring ett vinter-OS och Paralympics i Sverige.

En intervju som ni kan läsa genom att klicka här.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.