EricssonPermobilPUFF
Helena Norrman, Ericsson & Bengt Thorsson, Permobil.

Två världsledande partners stärker Sveriges OS-kandidatur

Sveriges OS-kandidatur Stockholm Åre 2026 välkomnar två nya samarbetspartners i arbetet att vinna värdskapet för vinter-OS och Paralympics 2026.

Ericsson och Permobil står nu bakom den svenska ansökan och kommer att spela viktiga roller när Sverige ska vinna värdskapet för de mest hållbara vinterspelen genom tiderna.

Digital teknik och uppkoppling spelar en allt större roll vid stora sportevenemang, både för åskådarupplevelsen och för arrangemanget, i allt från transporter till medieutsändningar. Ericsson kommer att bidra med insikter om vilka krav som ställs på digital infrastruktur under stora evenemang, men också hur ny teknologi kan bidra till att förverkliga Stockholm Åres ambition att vara det mest hållbara OS någonsin.

– Ett OS på vår hemmaplan skulle vara en fantastisk plattform att visa hur vår teknik kan bidra till hållbara lösningar på miljö- och samhällsutmaningar, men även hur ny teknologi skapar helt nya möjligheter för digitala sportupplevelser, oavsett om du är på arenan eller på andra sidan jorden, säger Helena Norrman, marknads- och kommunikationsdirektör på Ericsson.

– Paralympics handlar om att tävla, att väcka drömmar, inspirera och ge energi och det stämmer väl överens med vår grundtanke om att alla har potential och ska ges möjlighet att uppnå sina mål. Rent konkret handlar det om att sätta frågan om tillgänglighet och möjligheten att delta på lika villkor i fokus såväl inom som utanför idrotten. Sverige är en bra plats för vinter-OS och Paralympics 2026 av flera skäl, inte minst för att vi ligger långt framme när det gäller att vara ett samhälle för alla, säger Bengt Thorsson, VD för Permobil.

– Det är med varmt hjärta vi välkomnar Ericsson och Permobil, vi har en samsyn avseende hur positivt det vore för Sverige och världen med ett OS och Paralympics i Sverige. Ericsson och Permobil är två strategiskt viktiga partners som är ledande svenska företag som verkar i världen. De tillför imponerande spetskompetens inom områden där vi behöver hjälp med kunskap och expertis i ansökningsarbetet., säger Richard Brisius, VD för Stockholm Åre 2026.

Ericsson är världsledande inom kommunikationsteknik och tillhörande tjänster med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Vår svenska organisation har cirka 12 500 anställda av totalt cirka 95 000 globalt, inom företagets alla verksamheter – såsom forskning, utveckling, försäljning, produktion och administration.

Permobil har under 50 år arbetat för att varje människa ska kunna uppnå största möjliga oberoende i sitt liv. För Permobil är det en mänsklig rättighet. Permobil är världsledande inom avancerad medicinsk teknik. Vi drivs av att bättre förstå våra användares behov och förbättra livskvalitén genom toppmoderna hälsovårdslösningar.

– Vinter-OS och Paralympics 2026 är en chans att stärka Sveriges lyskraft och visa upp områden där vi är världsledande, samtidigt som projektet både kan kräva och skapa inspiration för ännu mer ansträngning inom Sverige. Det är också en chans för oss att skapa positiva värden för framtiden genom att fokusera på hållbarhet, hälsa och inkludering. Vi vill genomföra de mest hållbara Olympiska spelen någonsin som kan inspirera nationellt och internationellt samt samla den olympiska och paralympiska rörelsen, precis som Stockholm gjorde 1912, säger Richard Brisius.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.