Foto: Pontus Lundahl/TT

Swenn-Larsson glänste med en tredjeplats på hemmaplan: ”OS här vore otroligt häftigt”

Anna Swenn-Larsson stod för en stark insats på hemmaplan i Hammarbybacken under tisdagskvällen där det till sist räckte till en tredjeplats.

Både VM och världscuptävling i Sverige på kort tid har gett mersmak till 27-åringen som hoppas på ett vinter-OS och Paralympics i Sverige 2026:

– Det vore otroligt häftigt och det skulle vara väldigt mäktigt för Sverige att få arrangera detta, säger Swenn-Larsson.

Anna Swenn-Larsson har haft några riktigt trevliga veckor på hemmaplan i Sverige, Åre och Stockholm. Först körde hon hem ett silver under slalomtävlingen i Åre – och i går nådde hon på nytt pallen när världscuptävlingen i parallellslalom avgjordes i Hammarbybacken inför storpublik.

– Det känns helt fantastiskt och det känns sjukt att allting har gått väldigt bra på slutet men samtidigt väldigt roligt, säger Anna efter tisdagens fina prestation som räckte till en tredjeplats.

– Det är otroligt häftigt och riktigt roligt att fått tävla två race i Sverige och det har varit mäktigt att fått hejas fram av sånt fint publikstöd och allt annat runtomkring.

”Vore otroligt häftigt”

I semifinalen mot amerikanskan Mikaela Shiffrin hade den 27-åriga svenskan minst sagt inte marginalerna på sin sida. Efter ett fint åk i det första heatet där svenskan hade en ledning på nio hundradelar, kunde Shiffrin i det andra gå i mål först och ta sig till final – med en hundradels marginal.

– Det hade förstås varit ännu roligare att köra en final men jag är samtidigt extremt extremt nöjd. Sådan är sporten och det är små marginaler. Det var väldigt kul att tävla inför hemmapubliken och det är en häftig känsla när man verkligen känner stödet från publiken.

Christina Geiger (Tyskland), Mikaela Shiffrin (USA) och Anna Swenn-Larsson på pallen. Foto: Christine Olsson/TT

Anna Swenn-Larsson har deltagit i två Olympiska spel. Först i Sotji 2014 och sedan i Pyeongchang i fjol. På frågan om vad hon tänker kring ett eventuellt vinter-OS och Paralympics 2026, är hon väldigt förväntansfull.

– Det vore otroligt häftigt och det skulle vara väldigt mäktigt för Sverige att få arrangera ett vinter-OS och Paralympics. Det är trots allt det största man gör inom idrotten och jag tror att det kan vara bra för ungdomar och hela landet samt sporten i Sverige om landet får stå som värd, avslutar Anna Swenn-Larsson.

Swenn-Larsson ställdes mot en annan svenska, nämligen Frida Hansdotter, i kampen om tredjeplatsen. Där körde Hansdotter ur i det första åket, vilket gav Swenn-Larsson 50 hundradelar att gå på i det andra. Där gjorde hon inga misstag, utan kunde köra i mål som slutlig trea.

På herrsidan nådde André Myhrer hela vägen till final. Den regerande olympiska mästaren imponerade, men fick till sist ge sig mot schweizaren Ramon Zenhäusern som vann i Hammarbybacken för andra året i rad.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.