TommE021118
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Sveriges alpinchef: ”Vår skyldighet att visa världen”

Sveriges alpina chef, Tommy Eliasson, gav sin syn på varför Sverige borde stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026:

– Jag tror faktiskt att vi har både möjligheter och nästan lite skyldigheter att visa världen, säger Eliasson.

Det var under skidlandslagets pressdag i Stockholm förra veckan som Tommy Eliasson berättade om sina tankar kring vinter-OS och Paralympics 2026. Sveriges alpina chef är positivt inställd till ett sådant mästerskap i Sverige.– Vi tror att OS är perfekt för Sverige och Stockholm. Vi ser folkhälsoproblem som vi inte har sett tidigare med allt fler ungdomar men också äldre som inte rör på sig. Vi ser utmaningar och problem inom idrotten som vi tror att OS skulle kunna vara med och lyfta, sade Eliasson.

Han pratade också om att Sverige är den perfekta platsen för ett vinter-OS – om man vill genomföra det på ett så hållbart sätt som möjligt. Eliasson menade också att det är Sveriges skyldighet att visa hur det ska gå till.

– Vi tror att ett OS i Sverige, skulle kunna vara det första som genomförs på ett hållbart sätt. Då tänker jag inte bara på miljöfrågor, utan även på sociala och ekonomiska frågor. Jag tycker att om det är någonstans ett OS ska genomföras på ett hållbart och klokt sätt, så tror jag att Sverige är den platsen, sade Eliasson och avslutade:

– Jag tror faktiskt att vi har både möjligheter och nästan lite skyldigheter att visa världen att det går att göra.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.