handelskammare281218
Foto: J. David Ake/TT

Stockholms handelskammare om 2026

Under onsdagen publicerades en debattartikel i Dagens Nyheter. Där ger Stockholms Handelskammare sitt stöd till ett vinter-OS och Paralympics i Sverige och Stockholm 2026. Artikeln är undertecknad av några av Sveriges främsta näringslivspersoner.

Bland dessa personer finns bland andra företagsledarna Jacob och Marcus Wallenberg, Spotifys grundare Daniel Ek och vd:n för Permobil group, Bengt Thorsson. Också Natalia Brzezinski, vd Brilliant minds, företagsledare Cristina Stenbeck och Peter Stordalen, ägare av företagsgruppen, Strawberry.

”Det finns ingen mirakelkur för de problem som segregationen och utanförskapet medför. Däremot vet vi att idrotten spelar en viktig roll som plattform för framgångsrik integration. Näringslivet kan och vill spela en större roll i detta avseende”, skriver näringslivsföretagarna.

”För att öka Sveriges långsiktiga konkurrenskraft måste det nya politiska ledarskapet i Stockholm liksom den kommande regeringen tillvarata den utvecklingspotential som vinterspelen erbjuder. Att arrangera vinter-OS och Paralympics, med spel som går av stapeln i bland annat Stockholm, Åre och Falun, medför många fördelar”, skriver de vidare innan de listar fem fördelar med ett vinter-OS och Paralympics i Stockholm 2026.

Punkterna tar bland annat upp en höjd ribba för hållbarhet, ökad lyskraft för Sveriges varumärke och en främjad handel med omvärlden.

Ni kan läsa hela debattartikeln på Dagens Nyheter genom att klicka här.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.