Stockholm Åre 2026 Vinter-OS och Paralympics

Läs mer om Sveriges väg fram mot att arrangera de Olympiska spelen

Vinter-OS och Paralympics 2026

Välkommen till den officiella sidan för Sveriges ansökan om att arrangera en av världens största sportsliga höjdpunkter. Här kan du läsa allt om 2026, följa med längs vägen fram mot spelen och få svar på alla dina frågor.

Vad kostar ett vinter-OS?

Att arrangera ett vinter-OS och Paralympics kommer att kosta cirka 13 miljarder kronor. Intäkterna kommer främst från IOK som garanterar majoriteten av genomförandebudgeten. Resterande intäktsdel kommer från sponsorer, biljettförsäljning och merchandise. Budgeten innehåller inga offentliga medel.

Läs mer här

Här planerar vi vinter-OS och Paralympics 2026

Det är Stockholm, Åre och Falun som är våra värdar när de olympiska vinterspelen ska komma till Sverige för första gången. I ett unikt samarbete tar vi också hjälp av Lettland och Sigulda där olympierna inom kälksporterna får slåss om sina OS-medaljer.

Läs mer

Agenda 2020 – IOK visar vägen för framtidens olympiska spel

Olympic Agenda 2020 heter den framtidsplan som den olympiska rörelsen har tagit fram. De 40 rekommendationer som planen innehåller, kan liknas vid bitar av ett pussel som, när du sätter ihop dem, skapar den bild som IOK vill använda sig av för att skydda det unika i de olympiska spelen och stärka idrotten i samhället.

Se videon här

SOKs främsta uppgift är att förbereda och leda det svenska deltagandet i OS med sikte på konkurrenskraftiga OS-trupper.

Baserat på de grundläggande värdena i den olympiska rörelsen ska SOK verka för att:

  • Skapa fler goda förebilder för unga
  • Inspirera fler att utvecklas genom och inom idrott
  • Skapa möjlighet att utvecklas oavsett bakgrund, kön och ekonomi
  • Sprida de olympiska värderingarna om vänskap, respekt och stävan efter utveckling

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.