StinaAndre

Nya ambassadörer till OS och Paralympics 2026

Sveriges Olympiska Kommitté presenterar nu ytterligare 14 ”ambassadörer” som engagerar sig i kampen att få vinter-OS och Paralympics till Sverige och Stockholm 2026.

– Att få uppleva ett olympiskt spel på hemmaplan är det största som en enskild idrottare kan få uppleva i sin karriär. Inget toppar det, säger Stina Nilsson, OS-guldmedaljör i Pyeongchang 2018 och nu också ambassadör för den svenska OS-kampanjen.

Och Stina får medhåll från en annan guldmedaljör i Pyeongchang:

– Betydelsen för svensk idrott att få hem spelen till Sverige vore enorm, då ett OS på hemmaplan kommer starta både drömmar och mål, säger André Myhrer guldmedaljör i slalom.

De nya ambassadörerna är både nuvarande och före detta olympier eller paralympier som gärna ser Sverige som ett värdland för ett vinter-OS – och som är beredda att engagera sig för att det ska bli verklighet.

Totalt finns nu 39 svenska aktiva eller före detta aktiva elitidrottare som engagerat jobbar för att Sverige och Stockholm ska stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026. Här är den andra gruppen av ambasadörer som presenteras, den första presenterades i mitten av november. Men det är inte slut med dessa utan ännu fler ambassadörer kommer att presenteras inom en snar framtid.

Stockholm är tillsammans med Milano/Cortina i Italien enda kvarvarande kandidatstad vad det gäller vinter-OS och Paralympics 2026. Var spelen hamnar avgörs under ett IOK-möte i Lausanne under midsommarhelgen 2019.

De 14 nya ambassadörerna

André Myhrer, alpint
Stina Nilsson, längdskidåkning
Jonas Jacobsson, sportskytte
Hanna Öberg, skidskytte
Jonas Bergqvist, ishockey

Ronny Persson, rullstolscurling
Stefan Jansson, rullstolsrugby
Niclas Rodhborn, rullstolstennis
Agneta Andersson, kanot

Emma Dahlström, freestyle
Sven Thorgren, snowboard
Anna Jönsson Haag, längdskidåkning
Emil Jönsson Haag, längdskidåkning
Gunnar Larsson, simning

För mer information:
Kontakta Mats Olsson
mats.olsson@sok.se
Tel: 070-633 6130

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.