SurveyNaturePUFF3

Majoritet för OS och Paralympics i Sverige

I lördags presenterade Internationella Olympiska Kommittén (IOK) en undersökning om svenskarnas syn på ett vinter-OS och Paralympics i Sverige 2026.

Av 2 443 tillfrågade svarade 55 procent att de ”instämmer helt” eller ”instämmer” på frågan om de var för att Stockholm Åre skulle stå som värd 2026.

Nu finns en mer detaljerad presentation som vi »bifogar här.« Presentationen är på engelska men frågorna ställdes på svenska. Den exakta frågeställningen var: I vilken utsträckning instämmer eller instämmer du inte med följande påstående: ”Jag är för att Stockholm Åre står värd för vinter-OS 2026”.

Svarsalternativen var:

  • Instämmer helt
  • Instämmer
  • Varken instämmer eller inte instämmer
  • Instämmer inte
  • Instämmer inte alls
  • Vet inte

Som framgång i bifogad undersökning svarade 55 procent av svenskarna att de ”Instämmer helt” eller ”Instämmer” med påståendet. Bifogat finns även en summering av samma undersökning som gjordes för ett år sedan, med samma frågeställning.

Just jämförelsen med 2018 visar på en sensationell vändning i opinionen. Då var 24 procent av svenskarna emot ett vinter-OS och Paralympics. Idag är den siffra 17 procent. Det innebär en minskning med nästan 30 procent.

» Läs mer från IOK:s nya undersökning genom att klicka här. «

Läs mer: Stort stöd för Sveriges OS-ansökan i ny undersökning

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.