Lindell Vikarby om ambassadörerna: ”Fantastiska budbärare”

Sveriges ansökan om att arrangera vinter-OS och Paralympics 2026 har i dag en grupp på 39 ambassadörer som är med och är ansiktena utåt. Den tidigare svenska olympiern, Jessica Lindell Vikarby, leder arbetet med dessa profiler.
– De är fantastiska budbärare, säger hon.

Vid två tillfällen har vi presenterat ambassadörer till ansökan om vinter-OS och Paralympics 2026. Den första gruppen kom i november förra året och innehöll bland andra simmaren Therese Alshammar, skidskytten Magdalena Forsberg, alpina stjärnan Frida Hansdotter och vår framgångsrika längdåkare i Charlotte Kalla.

I den andra gruppen som släpptes i slutet av december, kunde vi bland andra finna namn som de tre OS-guldmedaljörerna från Sydkorea och Pyeongchang i Stina Nilsson (längdskidor), André Myhrer (alpint) och Hanna Öberg (skidskytte).

Jessica Lindell Vikarby, som själv stått representerat Sverige vid tre Olympiska spel, leder arbetet med ambassadörerna.

– De är fantastiska budbärare. Alla jag har varit i kontakt med är positiva och är, oavsett om de fortfarande är aktiva eller ej, medvetna om att ett vinter-OS eller Paralympics på hemmaplan är det största man kan vara med om som idrottare, säger hon.

Ni kan se hela intervjun med Jessica i spelaren ovan.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.