WEB_INRIKES
Foto: Jessica Gow/TT

Kronprinsessan Victoria och statsminister Stefan Löfven kommer att närvara och visa sitt stöd vid IOK-sessionen i Lausanne

Kronprinsessan Victoria meddelade på torsdagen att hon kommer att närvara vid IOK-sessionen i Lausanne för att visa sitt stöd för Sveriges ansökan om att få stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026.

Kronprinsessan kommer att besöka den Olympiska huvudstaden tillsammans med prins Daniel.

Richard Brisius, VD för Stockholm Åre 2026:

– Vi är väldigt stolta över att ha kronprinsessan Victoria som en del av vårt lag under detta avgörande besök i Lausanne. Hennes passion för miljömässig hållbarhet och arbete med att ge alla tillgång till sport, kommer att vara en enorm tillgång för vår ansökan.

– Vår vision är att Sveriges första vinterspel ska vara en klimatpositiv fest som inspirerar fler unga att delta i idrott. Jag kan inte tänka mig någon bättre att framför den visionen än kronprinsessan Victoria.

Likaså kommer statsminister Stefan Löfven att ansluta till Stockholm Åre 2026-laget inför IOK-sessionen i Lausanne den här veckan. Där kommer han personligen att förmedla sitt och regeringens stöd för Sveriges ansökan om att få stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026.

Tillsammans med statsminister Löfven kommer också representanter för varje värdregion att närvara, som Stockholms finansborgarråd, Anna König Jerlmyr, Stockholms landshövding, Sven Erik Österberg, kommunstyrelsens ordförande i Åre, Daniel Danielsson, projektledare för Falun, Sara Tigerström och borgmästaren i Sigulda, Lettland, Ugis Mitrevics.

Till Stockholm Åre 2026’s lag kan också adderas idrottsstjärnor med inte mindre än 20 medaljer inom OS och Paralympics tillsammans.

Richard Brisius, VD för Stockholm Åre 2026, kommenterar statsministerns beslut att komma till Lausanne:

– Att Sveriges statsminister reser till Lausanne för ett representera Stockholm Åre 2026 visar djupet av nationellt stöd för vår ansökan. Den svenska regeringen kommer att vara med oss genom varje steg, för att leverera en oförglömlig vinterlands-upplevelse för idrottare och fans och för att leverera ett innovativt och klimatpositivt spel.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.