Frida_Anette_Sajt
Frida Hansdotter och Anette Norberg.

Hansdotter och Norberg inför måndagens omröstning

I morgon, måndag, är det dags för omröstningen som avgör vilka som får äran att stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026.

Det svenska teamet är starkt och består bland andra av de Olympiska guldmedaljörerna Frida Hansdotter (alpint) och Anette Norberg (curling).

De vet båda hur det är att vara framgångsrika i Olympiska spel och nu vill de nå ännu en framgång – genom att med det svenska teamet vara med och vinna omröstningen på måndag.

– Det känns lite nervöst, spännande och framför allt väldigt roligt. Pulsen lär vara rimligt hög innan det här kuvertet öppnas i morgon, säger Anette Norberg.

Under söndagen har det svenska teamet tränat på den presentation som ska framföras under måndagen.

– Vi har tränat lite inför morgondagen för att göra en så bra presentation som möjligt. Det är lite likt idrotten på det sättet faktiskt, att man tränar till den stora tävlingen och finalen, säger Norberg.

Även Frida Hansdotter har anlänt till Lausanne och är förväntansfull inför vad som väntar.

– Det känns jättespännande och roligt att vara på plats. Det är en fantastisk resa det svenska laget gör här tillsammans och det är ett otroligt jobb som lagts ner. Det ska bli roligt att se vad som händer på måndag, säger Hansdotter.

Hansdotter har en bra känsla över den svenska ansökan.

– Jag tycker att Sverige har fantastiska möjligheter och har gjort ett jättebra jobb. Jag tror att Sverige kan anordna ett vinter-OS och Paralympics som skulle vara helt fantastiskt för både åkare och besökare. Sveriges vision och tänk tycker jag är jättebra.

Hur är känslan annars inom det svenska laget?
– Den är verkligen jättebra. Alla är glada, positiva och ser väldigt mycket fram emot måndag.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.