Foto: Terje Pedersen/TT

Halfvarsson om OS-kostnaderna: ”Ballat ur totalt”

Calle Halfvarsson hoppas på vinter-OS och Paralympics till Sverige – och menar att landet då kan visa hur man kan arrangera mästerskapet för betydligt mindre pengar.

– Det har ballat ur totalt. Så fort det blir ett nytt OS så ska man knäcka varandra i hur mycket det kostar. Där kan Sverige bana väg, säger Halfvarsson.

Det finns många positiva delar med att få mästerskapet till Sverige, menar längdstjärnan Calle Halfvarsson. Det som irriterar honom mest är pengafrågan, där han menar att Sverige skulle kunna gå in som ett gott exempel för framtida olympiska spel.

– Jag tycker absolut att Sverige ska ha ett OS. Jag tycker att det skulle vara roligt för min egen del, men också för att Sverige borde ta chansen att få arrangera det. Man får också chansen att visa sig lite duktiga, då det måste gå att arrangera ett OS utan att det ska behöva kosta flera hundratals miljarder, det är jag helt övertygad om, säger han och fortsätter:

– Vi har ett bra bälte över Stockholm, Åre, Falun, Östersund och så, då tror jag att det skulle kunna gå att arrangera ett OS relativt billigt faktiskt… i jämförelse med andra. Det har ballat ur totalt det här med att så fort det blir ett nytt OS så ska man knäcka varandra i hur mycket det kostar och jag tycker att det är helt sjukt. Det blir inget roligare mästerskap bara för att det kostar en massa pengar runtomkring.

Inga tankar på pension ännu

Calle Halfvarsson ser absolut sig själv på startlinjen 2026, speciellt om mästerskapet arrangeras i Sverige – som skulle kunna vara en avslutning för honom.

– Står Sverige som värd är det en väldigt liten chans att jag slutar innan det. Så jag kan absolut se mig själv vara med där. Jag ser ingen pension framför mig än så länge utan jag hoppas vara med där och det skulle också kunna vara en avslutning på min karriär.

Vilka plus ser du med ett vinter-OS och Paralympics i Sverige?
– Jag tror att det finns väldigt många plus i det. Först och främst är det en rolig grej som vi aldrig har fått chansen att arrangera. Sedan skulle det vara bra för ungdomarna i dag att kunna ha ett mål framöver och verkligen kunna se att ”2026, då kanske jag är med i OS på hemmaplan”, det skulle också vara roligt, avslutar Halfvarsson.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.