Stockholms stadshus | Foto: Fredrik Sandberg/TT

”Ett konstruktivt möte”

I veckan träffade representanter från SOK och Parasportförbundet politikerna i stadshuset.

SOK:s kampanjledare för vinter-OS och Paralympics 2026, Richard Brisius, berättar kort om hur mötet var.

– Det var ett konstruktivt och positivt möte där det gav oss möjlighet att informera, ställa frågor och berätta om förändringar och det nya sättet att arrangera spelen på. Detta utifrån vårt och IOK:s perspektiv, samt stadens helt nya roll sett till hur det var tänkt tidigare. Det var ett bra möte och det kändes som att det var början av en process i ett samarbete som fortsätter framöver.

I början av december ska SOK träffa kulturskottet i riksdagen. SOK:s verksamhetschef, Peter Reinebo, berättar mer om det:

– Vi har träffat och fortsätter att träffa både de idrottspolitiska talesmännen och de olika representanterna för de olika partigrupperna i riksdagens kultur- och idrottsarbete, säger Reinebo och fortsätter:

– Den 6 december får vi möjligheten att träffa hela kulturutskottet samtidigt för att göra en dragning om 2026, om läget i jobbet och framtidsutsikterna. Det blir värdefullt för oss, för då når vi alla samtidigt med samma budskap och det finns tillfällen för frågor och synpunkter, vilket också är värdefullt.

– Bägge de delarna, dels att informera dem en och en och sedan även att träffa ett formellt utskott på samlad tid, är viktiga. Det är ett pågående jobb som vi tänker oss kommer att pågå kontinuerligt under det kommande halvåret. Det är positivt att de vill träffa oss samlat, för det visar att frågan är relevant och intressant för dem.

Vad är annars din allmänna känsla kring arbetet med ”2026” just nu?
– Det känns väldigt bra. Vi har många fronter att jobba på, att involvera och informera. Den kommersiella världen, idrottsvärlden, media. De civila organisationerna, kommuner och Stockholms stad specifikt. Riksdagsmännen, nyckelpersoner i centrala partierna och regeringstjänstemännen.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.