DanielDanielsson

Åres syn på 2026: ”Väldigt positiva”

Åre är en av flera viktiga delar i Sveriges ansökan om att arrangera vinter-OS och Paralympics 2026. Kommunstyrelsens ordförande i Åre kommun, Daniel Danielsson (C), ger sin syn på Åres del i ansökan.

– Vi är väldigt positiva både till stora evenemang som tillväxtmotor och till OS nya agenda, säger Danielsson.

I februari är det dags för VM på hemmaplan för de svenska alpinåkarna. Där är det Åre som bjuder in till en ordentlig skidfest. Åre som också en viktig del i ansökan om vinter-OS och Paralympics 2026.

– Att arrangera VM ger oss en stor trygghet i att vi klarar av att arrangera stora mästerskap på ett mycket bra sätt. Vilket i sin tur gör att vi kan känna oss helt redo även för vår del av ett OS, säger kommunstyrelsens ordförande i Åre kommun, Daniel Danielsson (C).

Vad tycker ni om att vinter-OS och Paralympics eventuellt kommer till Sverige?
– Vi är väldigt positiva både till stora evenemang som tillväxtmotor och till OS nya agenda med ett mycket mer ekonomiska miljömässigt och socialt hållbart fokus.

Hur självklart är det för er att vara en del av 2026?
– Det är hundra procent enighet i våra politiska organ om att OS hos oss är positivt, säger Danielsson.

Innan vi avslutar samtalet berättar Danielsson om betydelsen av ett OS för Åre. Han menar bland annat att det skulle vara bra för kommunens varumärke.

– Självklart skulle det vara bra för marknadsföringen av vårt varumärke. Det skulle kännas väldigt bra för oss att bidra till ett hållbart OS och det skulle ytterligare hjälpa oss att skapa tillväxt, avslutar Danielsson.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.