IOKfredagPUFF

Amanda Lind om ”2026”: ”Det skulle bli en stor framgång”

Den här veckan har IOK:s utvärderingskommission genomfört ett veckolångt besök i Sverige. Detta för att höra mer om Sveriges planer kring att arrangera vinter-OS och Paralympics 2026, samtidigt som man också besökt samtliga anläggningar som är tänkta att användas.

Efter resorna till Åre och Falun och en rundtur i Stockholm samlades IOK och representanter från Stockholm Åre 2026 i huvudstaden för ett seminarium.

Bland talarna fanns Sveriges kultur- och demokratiminister Amanda Lind, som också har ansvar över idrottsfrågor, samt finansborgarråd, Anna König Jerlmyr. Bägge uttryckte de sitt stöd för Sveriges OS-ansökan.

– Om Sverige skulle få äran att arrangera spelen skulle det bli en stor framgång, sade Lind.

Under fredagens seminarium framfördes också presentationer från Gunilla Lindberg, ledamot av IOK:s styrelse och generalsekreterare för SOK; VD för Stockholm Åre 2026, Richard Brisius; SOK:s ordförande Mats Årjes och VD Peter Reinebo. Även Johan Strid, generalsekreterare för Sveriges Paralympiska Kommitté samt Ericssons strategichef, Olle Isaksson talade.

På plats var också några svenska idrottsprofiler. Olympierna Stefan Holm, Kim Martin Hasson och Jessica Lindell Vikarby samt Para-ishockeystjärnan, Max Gyllsten.

För första gången var seminariets öppningsdel öppen för media och reportrarna från både svensk och internationell media fick trängas för att höra om Sveriges planer för 2026.

IOK-gruppens besök i Sverige avslutas under lördagen med en presskonferens. Om ett par veckor ska utvärderingskommissionen genomgå en liknande process i Milano/Cortina, Italien.

Den 24 juni får vi veta vilka som får äran att stå som värd för vinter-OS och Paralympics 2026.

SOK använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt av webbplatsen. Genom att fortsätta accepterar du att cookies används. Läs mer här.